Prevajalska agencija

Prevajanje je intelektualna dejavnost, katere namen je prenašanje literarnih, znanstvenih in tehniških besedil iz enega jezika v drugega in nalaga tistemu, ki se ukvarja s to dejavnostjo, določene obveznosti, ki izhajajo iz same narave dela.

Prevajalska agencija na trgu ponudnikov prevajalskih storitev konkurira z drugimi prevajalskimi agencijami. Dokler je tovrstnega povpraševanja dovolj, si lahko posamezna prevajalska agencija ustvari svoj krog uporabnikov svojih storitev; seveda bo ta krog uporabnikov prostovoljno širil dober glas njihovega dela, v kolikor se bo prevajalska agencija s prevajalci za to trudila in obdržala profesionalni odnos in dostopnost.

Prevajalci, samostojni ali zaposleni v prevajalskih agencijah ali drugih podjetjih se združujejo tudi znotraj Društva znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije, ki je strokovno združenje prevajalcev. Med drugim si prizadevajo vzdrževati stalne odnose z organizacijami, ki so uporabnice prevodov (založniške hiše, industrijska in trgovska podjetja, tisk itd.), zaradi proučevanja in reševanja skupnih problemov.

Prevajalska agencija vam bo pomagala

Če potrebujete kakovostne in cenovno ugodne prevode besedil ali pa lektorirana besedila nas kontaktirajte preko e-pošte ali pa nas pokličite na telefonsko številko 051 671 887.