Španščina

Skupno romanskim jezikom je, da so se razvili iz vulgarne latinščine. Romanski jeziki spadajo v indoevropsko jezikovno družino. Poleg francoščine, italijanščine, portugalščine ter še nekaterih drugih jezikov spada med romanske jezike tudi španščina.

Če bi se radi hitro naučili španščine, zaupajte izkušeni jezikovni šoli. Kliknite in obiščite spletno stran http://www.spanscina.org/.

Španščina je jezik, ki se je razvil iz vulgarne latinščine pa se je skozi stoletja izoblikoval tudi pod vplivom drugih jezikov, in sicer baskovščine, arabščine, okcitanščine, sardinščine ter angleščine.

Španščina je jezik, ki ga govori, kot prvi jezik kar 407 milijonov ljudi (2010), kar ga uvršča na drugo mesto, takoj za kitajščino. Čeprav se je španščina prvotno govorila v Španiji, iz katere tudi izhaja ime jezika, pa se je za časa kolonizacije izjemno razširila.

Tako je danes največ govorcev španščine v Latinski Ameriki. Zanimivo pa je tudi dejstvo, da je španščina v Združenih državah Amerike jezik, ki se ga kot drugi jezik uči največ ljudi. Tako so Združene države Amerike takoj za državo Mehiko po številu ljudi, ki govori španščino. Mehika namreč zaseda prvo mesto. Španija pa je na četrtem mestu, takoj za Kolumbijo.

Španščina je zelo speven jezik, ki je tudi v primerjavi z večino drugih jezikov slovnično manj zapleten.